Előfizetői tartalom

Aggasztó jelentés szivárgott ki: felfoghatatlan összegű piszkos pénz ömlik a nemzetközi bankrendszerbe

Több mint 2000 darab olyan jelentés szivárgott ki a nemzetközi médiában, melyben bankok ügyfeleik potenciális pénzmosási tevékenységeiről számolnak be az egyik amerikai pénzügyi felügyeleti szervnek, a Fincennek. A papírokból kiderül, hogy nagy, nemzetközi amerikai és brit bankok akarva-akaratlanul mostak pénzt a táliboknak, ex-szovjet oligarcháknak, drogcsempészeknek, piramisjátákosoknak, Észak-Koreának és Iránnak, a bankokon keresztül átfolyt, potenciálisan korrupcióhoz köthető összeg a jelentések szerint mintegy 2000 milliárd dollár, de valójában ez mindössze töredéke lehet a tényleges összegnek.

A 2000 milliárd dollár csak a jéghegy csúcsa A több mint 2000 darab, Fincennek benyújtott dokumentumot a Buzzfeednek küldte át egy bennfentes; a hírügynökség megosztotta ezeket egy oknyomozó újságírókból álló nemzetközi szervezettel. Mint írják, a jelentések kiváló képet adnak arról, hogy még mindig milyen gyenge az amerikai pénzmosás-szűrőrendszer, hiszen drogbárók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái