citi bankok felhőkarcoló
Bank

Több mint 1 milliárd dollárt költ a Citi arra, hogy harcba szálljon a faji egyenlőtlenséggel

Portfolio
1,15 milliárd dollár értékű programot indít a Citigroup azzal a céllal, hogy szűkítse az Egyesült Államok különféle rasszai közt tapasztalható vagyonbeli különbséget - írja a CNN.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A program Action for Racial Equity (vagyis Akció a Faji Egyenlőségért) néven fut majd, elsősorban George Floyd halála és az azt követő tüntetéssorozat hívta életre.

Az 1,15 milliárd dollárból 550 milliót arra használ majd a Citi, hogy színes bőrű amerikaiakat segítsen az otthonhoz jutáshoz finanszírozással és kisebbségi ingatlanfejlesztők támogatásával. 350 millió dollárral támogatnák emellett a feketék tulajdonában lévő üzleti beszállítók beszerzési tevékenységét is. Ezen kívül még 100 millió dollárral támogatnák a fekete tulajdonban lévő bankokat, 100 millióval az egyenlőtlenségek felszámolásán dolgozó szociális munkásokat és még 50 millió befektetői tőkével finanszíroznák a fekete vállalkozókat.

A program célja összességében az, hogy a színes bőrű közösségek finanszírozáshoz és befektetéshez való hozzáférését megkönnyítsék és a rasszizmus-elleni harcot támogassák a pénzügyi szektoron belül. Az amerikai feketék mintegy 20%-a él szegénységben, a fehér lakosság közt ez az arányszám 8%.

A Citi számításai szerint a faji egyenlőtlenségnek gazdasági hatásai vannak: úgy látják, az elmúlt 20 évben 16 000 milliárd dollárnyi GDP-t veszített az ország, amiért nem tudták a kérdést megoldani. A következő 5 évben az egyenlőtlenség felszámolása mintegy 5000 milliárd dollárral növelné az amerikai GDP-t.

Címlapkép: Getty Images

parlament sötét
unhappy_2
aig
amerikai elnökválasztás trump biden usa
mvm
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
proptech a logisztikában