laptop telefon fintech ember okostelefon alkalmazás startup
Bank

Fintech együttműködési nyilatkozatot írta alá a DJP és az EFISZ

Portfolio
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Veres Mihály, az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) vezetője és dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője a digitalizáció különböző területein való jövőbeni együttműködésről, különös tekintettel a pénzügyi digitalizáció, a fintech és az Okos Város fejlesztésekre - olvasható az EFISZ közleményében.   
A banki digitalizációval, a fintech trendekkel, és a banki technológiákkal kiemelt helyen foglalkozunk november 12-ei Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt! 

A digitális ökoszisztéma egészét érintő Digitális Jólét Program (DJP) célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerülhessen. A technológiai forradalom és a digitális megoldások elterjedése a pénzügyi területen is elkerülhetetlen, ugyanakkor a polgárok és vállalkozások változatlanul két dolgot várnak el a pénzügyi szolgáltatóktól: a biztonságot és a megbízhatóságot.

Az innovatív fintech megoldások pedig nemcsak az érintett vállalkozásoknak és startupoknak jelentenek kiugrási lehetőséget, hanem az egész nemzetgazdaságnak is, hiszen ebben a versenyben minden ország azonos feltételekkel áll a rajtvonalhoz. A fintech fejlesztések egy újabb lehetőséget teremtenek arra, hogy Magyarország Európa élvonalába kerüljön. Ezért a DJP gondozásában elkészült Fintech Stratégia egyaránt ösztönözni és támogatni javasolja a pénzügyi területen működő innovatív technológiai vállalkozások piacra lépését, illetve a hagyományos bankok és biztosítók szolgáltatásainak digitalizálását.

A három esztendje alakult és mára 17 tagot számláló EFISZ a hazánk területén működő készpénzkímélő elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó társaságok civil úton szervezett autonóm érdekközvetítő, érdekegyeztető és érdekképviseleti feladatokat ellátó társadalmi-szakmai szervezete.

A DJP és az EFISZ egyetért abban, hogy a hazai fintech szektor kulcsterülete az elektronikus fizetés, az elérhető szolgáltatások technológiai színvonala, a fogyasztók védelmének érvényesülése, a nemzetgazdasági hatások jelentősége. A közös gondolkodás és szakmai együttműködés megalapozása céljából kötött szakmai együttműködés keretében az Okos Város fejlesztések területén a felek célja, hogy az EFISZ integrátorként lépjen be azon folyamatokba, ahol az online fizetési platformok szolgáltatása rendszerszinten tud kapcsolódni az adott település digitális megoldásaihoz. A DJP és az EFISZ a szándéknyilatkozatban célként jelölték meg azt is, hogy a közeljövőben elbírálásra kerülő European Digital Innovation Hub DJP pályázat sikeressége esetén együttműködnek a fintech vonatkozású kompetenciafejlesztés során.

A banki digitalizációval, a fintech trendekkel, és a banki technológiákkal kiemelt helyen foglalkozunk november 12-ei Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt! 

A címlapkép forrása: Getty Images. 

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
mnb_jegybank_felügyelet_shutter