MNB épület getty
Bank

Nem kértek a bankok az MNB eurójából

Portfolio
Az elmúlt hetek aktív jegybanki jelenléte következtében a negyedév végén átnyúló swappiaci jegyzések nem mutatnak feszültséget. Ezzel összhangban a Magyar Nemzeti Bank mai eurolikviditást nyújtó devizaswap-tenderére nem érkezett banki ajánlat - közölte a jegybank.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A 2020. szeptember 18-án, valamint 2020. szeptember 25-én megtartott tendereken az MNB mintegy 1,1 milliárd eurót bocsátott a bankrendszer rendelkezésére. Az aktív jegybanki jelenlét következtében a szeptember végén átnyúló swappiaci jegyzések – a korábbi negyedévekkel szemben - nem mutatnak feszültséget.

Ezzel összhangban

a mai napon megtartott eurolikviditást nyújtó, versengő áras jegybanki devizaswap-tenderre nem érkezett banki ajánlat.

Annak érdekében, hogy a rövid oldali kamatok minden részpiacon és minden időszakban összhangban alakuljanak a Monetáris Tanács által optimálisnak tartott rövid oldali kamatszinttel, az MNB legközelebb 2020. szeptember 30-án biztosít lehetőséget a bankoknak eurolikviditás swapügylet keretében történő igénybevételére. Az euro/forint FX-swap tender paramétereit tartalmazó tenderfelhívást az MNB 2020. szeptember 30-án 11:00 órakor teszi közzé a jegybank honlapján és a hírügynökségi oldalakon. A tender szeptember 30-i elszámolású, lejárata 2020. október 1.

Az MNB, a negyedév végi swappiaci folyamatokra reagálva szeptember végéig nem tart forintlikviditást nyújtó swap-tendert. A következő forintlikviditást nyújtó swaptenderre 2020. október 5-én, október 7-i értéknappal kerül sor.

Címlapkép: Getty Images

aston martin
sebastian kurz
PSD2
Tabdi_1500px
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
PSD2