Előfizetői tartalom

A koronavírus elintézte: rekordokat döntöget Magyarországon a hitelgarancia

Portfolio
Várakozások felett szerepel, és szeptember végén már 45 százalékos kihasználtságnál jár a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által a koronavírus-válság ellen a cégek számára tavasszal elindított Krízis Garanciaprogram. A programban eddig 253 milliárd forintnyi hitel került kihelyezésre 5769 szerződéssel, így a Garantiqa teljes kezességvállalási portfóliója meghaladta az 1000 milliárd forintot. Az intézmény aktivitásának további biztosítása érdekében az MFB 10 milliárd forintos tőkeemelés hajt végre nála.

Bár a kkv-hitelezést támogató hazai garanciarendszert az elmúlt hetekben az MNB (lásd itt és itt) és a kereskedelmi bankok részéről (lásd itt) is kritikák érték, mondván, leszakadóban vagyunk az elmúlt hónapokban az EU többi országától, a Garantiqa mai tájékoztatása az intézmény aktivitásának meredek emelkedéséről  számolt be: egy év alatt 31%-kal 1000 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés