Bank

Tenyérolvasós bolti fizetéssel állt elő az Amazon

Portfolio
Az Amazon bejelentette, hogy egy tenyérolvasó eszközt fejlesztett, amivel a fizikai boltokban fizethetnek a vásárlók – írja a BBC.
A payment iparág fejleményeivel kiemelten foglalkozunk november 12-ei Banking Technology konferenciánkon, a regisztrációt megnyitottuk!

Az Amazon One tenyérolvasó észleli a vásárló kezében az erek mintáját, amely szintén legalább olyan egyedi biometrikus azonosító, mint az ujjlenyomat.  A fizetés az eszköz fölé tartott tenyérrel nagyjából 1 másodpercig tart.

A legtöbb kiskereskedelmi környezetben az Amazon One egy alternatíva lehet a fizetésre vagy kuponkártyára, ha egy hagyományos pénztárgép mellé helyezik - ígéri az Amazon. De emellett az eszköz irodai vagy például stadion-beléptetésre is alkalmas.

 A tenyérolvasók nem számítanak már óriási újdonságnak, már vannak kereskedelmi forgalomban lévő tenyérolvasók. A technológia a kézben lévő erezetet olvassa, ezt pedig mivel a bőr alatt található, extrém nehéz megváltoztatni vagy hamisítani, ellopni. Ez az eszköz tehát olyan fizikai tulajdonság alapján azonosít, amely mindig állandó marad.

Az Amazon ígérete szerint a tenyér vagy az erezet képét nem rögzíti az eszköz helyileg, hanem titkosított adatként felhőben tárolja, és ez törölhető is egy netes oldalon, ha a vásárló nem szeretné, hogy az adatait tárolják.

(BBC)

A payment iparág fejleményeivel kiemelten foglalkozunk november 12-ei Banking Technology konferenciánkon, a regisztrációt megnyitottuk!
orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
mnb_jegybank_felügyelet_shutter