fedusa_shutter
Bank

Döntött a Fed: idén már nem fizethetnek osztalékot az amerikai nagybankok

Portfolio
A Fed döntése értelében idén már nem fizethetnek osztalékot az amerikai bankok és részvény-visszavásárlást sem tarthatnak. Az amerikai jegybank azt szeretné elérni, hogy a bankok kellő tőkével rendelkezzenek a koronavírus miatti gazdasági visszaesésben – számol be a hírről a The Wall Street Journal.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Fed szerdán jelentette be, hogy az idei fennmaradó három hónapban is fenntartja a bankok osztalékfizetésére és részvény-visszavásárlásra vonatkozó korlátozását. A döntés 33 bankot érint, akiknek eszközállománya meghaladja a 100 milliárd dollárt.

A Fed azzal indokolta döntését, hogy így a nagybankok tőkehelyzete erős maradhat, amire szükség van a koronavírus miatt meggyengült gazdasági helyzetben. Mindezek mellett a Fed egy második körös stressztesztnek is aláveti a bankokat két, koronavírushoz köthető recessziós forgatókönyv alapján. Ennek eredményeit év végén jelentik majd be.

Az amerikai bankok tőkehelyzete sokkal jobb most, mint a 2008-as válság idején volt, ugyanakkor a Fed egy korábbi tanulmánya rávilágított arra, hogy ha sok időbe telik a gazdaságnak talpraállnia, akkor a bankok a 2008-asho hasonló veszteségeket szenvedhetnek el. Éppen ezért a részvényesek felé való kifizetések befagyasztása egészségesen tarthatja a bankokat egy recessziós időszakban.

Címlapkép: Shutterstock

unhappy_2
törökország erdogan
koronavirus jarvany halaos aldozat
parlament sötét
aig
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
proptech a logisztikában