Előfizetői tartalom

Az MNB zöld jelzáloghitelekkel támogatná a lakások megújulását

Portfolio
Az MNB vizsgálja annak lehetőségét, hogy a tőkepiacon megjelenjenek olyan termékek, melyek zöld finanszírozásban csapódhatnak le a bankok eszközoldalán. Az egyik ilyen a zöld jelzáloglevelek megjelenése, ami támogathatná a zöld jelzáloghitelek megjelenését, ami segíthetné a hazai lakásállomány energetikai megújulását – hangzott el az MNB makroprudenciális jelentést bemutató sajtótájékoztatóján. Az eseménye elhangzott az is, a jelenleg moratóriummal érintett hitelek felénél hosszabbodhat meg a moratórium, ez mintegy 800 ezer lakossági és 16 ezer vállalati ügyfelet jelent, és összesen ők mintegy 600 milliárd forintnyi törlesztőtehertől mentesülhetnek.

Megjelent az MNB a 2020-as makroprudenciális jelentése, az idei jelentés és az idei év rendhagyó, mert minden fejezetben kitérnek arra a jegybanki elemzők, a koronavírus-járvány hogyan befolyásolta a szabályozást és a piacot. A jelentésről tartott sajtótájékoztató legfontosabb kijelentései:  Az MNB vizsgálja annak lehetőségét, hogy a tőkepiacon megjelenjenek olyan termékek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés