Hegedüs Éva
Bank

Itt az első szelfivel nyitható, korlátozás nélküli bankszámla Magyarországon

Portfolio
Október eleje óta ad lehetőséget a hazai szabályozás a teljesértékű szelfis azonosításra a bankoknál, a számlanyitás területén elsőként a Gránit Banknál vált elérhetővé a szolgáltatás.  Mától akár éjszaka is nyitható teljes értékű bankszámla, élő videós azonosítás nélkül is – olvasható a bank közleményében.
A Gránit Bank is részt vesz november 12-ei Banking Technology konferenciánkon, ahol ezzel a témával is foglalkozunk majd. Regisztráció itt!

A Gránit Bank iOS és Android eszközökön is használható mobilbanki alkalmazásának legújabb verziójában Magyarországon elsőként érhető el olyan - szelfi videóval, az igazolványok befényképezésével és a személyi igazolvány chipjének NFC technikán alapuló beolvasásával történő - online számlanyitás, amelynek a végén teljes értékű, korlátozások nélkül használható bankszámlához lehet jutni videós vagy fióki ügyfélazonosítás nélkül. A szelfis számlanyitáshoz nem szükséges egy másik bankból történő utalás és a számlatulajdonos készpénzfelvételi lehetősége és vagy átutalásainak összege sem korlátozott. 

A szelfis azonosítást az MNB október elsején hatályba lépett rendelete tette lehetővé, amely meghatározza, milyen módon kell lebonyolítani a közvetett elektronikus ügyfél-átvilágítás ahhoz, hogy az teljességgel megfeleljen a pénzmosásellenes rendelkezéseknek.

Az új digitális eljárás révén a nap bármely órájában és a hét bármely napján igényelhető olyan lakossági bankszámla, amelynél nincsenek korlátozva a fizetési tranzakciók, beleértve az online vásárlások értékhatárát és helyszínét vagy például a pénzfelvételek összegét

A mobilapplikáció legújabb verziója emellett elérhetővé teszi az Azonnali Fizetési Rendszerben (AFR) használt MNB sztenderd QR-kód beolvasásával történő utalásokat, és az utalásokhoz szükséges QR-kód generálását is.  A QR-kód generálás lehetővé teszi például kereskedők számára azt is, hogy így biztosítsák az elektronikus fizetési lehetőséget vevőiknek.

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy az új szelfis számlanyitás alternatívát jelent a Banknál 2017 júliusa óta elérhető, élő videóazonosításon alapuló online bankszámlanyitásnak.

Mindenki eldöntheti, hogy szeretne-e banki ügyintézővel videóchaten keresztül találkozni, vagy a számlanyitást önállóan kívánja elvégezni.

A fejlesztést a digitális termékfejlesztő cége, a GB Solutions végezte. A közleményben megjegyzik, hogy a pandémiás időszakban a korábbi 50 százalékról csaknem 2/3-ra nőtt azon ügyfelek aránya a Gránit Banknál, akik napi pénzügyeik intézéséhez használják a banki mobilapplikációt, a pénzintézetnél az ügyfelek több mint 10 százaléka rögzített már pénz fogadásához bankszámlaszámot helyettesítő e-mail címet vagy mobilszámot (másodlagos azonosítót), ami jóval meghaladja a néhány százalékos piaci átlagot és több száz fizetési kérelem történt, amelyeknél a tranzakciók átlagos értéke 16.700 Ft volt.

A Gránit Bank is részt vesz november 12-ei Banking Technology konferenciánkon, ahol ezzel a témával is foglalkozunk majd. Regisztráció itt!

A címlapkép forrása: Getty Images. 

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
proptech a logisztikában