Takarékbank_2
Bank

Újabb magyar jelzálogbank csatlakozott az Energiahatékony Jelzálog Kezdeményezéshez

Portfolio
A Takarék Jelzálogbank Nyrt. támogatja a fenntartható fejlődési célok elérését, ezért csatlakozott az Energiahatékony Jelzálog Kezdeményezés (Energy Efficient Mortgages Initiative, EEMI) európai platformhoz. A program résztvevői azon dolgoznak, hogy zöld jelzáloghitelezéssel és zöld jelzáloglevél kibocsátásával támogassák a lakásállomány energiahatékonyságának növelését, az OTP Jelzálogbank elsőként a napokban jelentette be csatlakozását.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az Európai Unióban az összes energia 40 százalékát az épületek működtetésére használják fel. Az épületállomány mintegy 80 százaléka húsz évnél idősebb, energetikai szempontból nem hatékony. Egy felmérés szerint évente 180 milliárd eurót kellene költeni ezen a területen ahhoz, hogy az Európai Unió elérje klímacéljait, az összeg jelentős részét a magánszektornak kell befektetnie.

Az Energiahatékony Jelzálog Kezdeményezésben hatóságok, kutatóközpontok, energetikai cégek és hitelintézetek tömörülnek, hogy együtt dolgozzák ki, hogyan lehet hatékonyan támogatni a zöld hitelezés elterjedését, és ezáltal a lakossági ingatlanok energetikai korszerűsítését. A Magyar Nemzeti Bank 2019-ben csatlakozott az EEMI tanácsadó testületéhez, a programba pedig eddig 65 európai hitelintézet kapcsolódott be.

"A klímaváltozás következményei már mindennapjainkban is megjelennek, ezért tennünk kell az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséért. A Takarék Jelzálogbank, mint a második legnagyobb hazai jelzáloghitel-refinanszírozó, elkötelezett a klímaváltozás elleni küzdelemben, az energiahatékonyságot növelő ingatlanberuházások támogatásában. Ezért csatlakoztunk az Energiahatékony Jelzálog Kezdeményezéshez, és ezért dolgozunk egy zöld jelzálogkötvény kibocsátásán is, hogy partnerbankjainkon keresztül ezáltal is támogassuk a hazai ingatlanállomány energetikai korszerűsítését "– mondta Nagy Gyula, a Takarék Jelzálogbank vezérigazgatója.

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
egyetemi diák hallgató koronavírus járvány