ubs_shutterstock-20170323
Bank

Mindenkit megleptek a legnagyobb svájci bank ma reggeli számai

Portfolio
Az elemzőket is jócskán meglepve duplájára ugrott a legnagyobb svájci bank, a UBS nyeresége a harmadik negyedévben, köszönhetően a globális piacok erőteljes fellendülésének, ami a befektetési banki és a vagyonkezelési üzletágat is segítette. Sergio Ermotti vezérigazgatónak ez az utolsó gyorsjelentése a társaságnál.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A világ legnagyobb vagyonkezelőjének és Svájc legnagyobb bankjának számító UBS nettó profitja 2,1 milliárd dollár volt a júliustól szeptemberig terjedő időszakban, jócskán felülmúlva az 1,557 milliárd dolláros piaci konszenzust is.

Sergio Ermotti vezérigazgató szerint a harmadik negyedéves teljesítményük továbbra is azt demonstrálja, hogy a stratégiájuk megkülönbözteti őket a piac többi szereplőjétől. A bankvezér most tölti utolsó hónapját a bank élén, hiszen novemberben az ING Bank korábbi vezére, Ralph Hamers veszi át a pozícióját.

Miközben számos nagybank, köztük a jelentésüket már közzétevő amerikaiak a lakossági oldalon visszaeséssel küszködtek a harmadik negyedévben, a UBS teljesítményére a befektetési banki és a vagyonkezelési üzletágban is kedvezően hatott a piaci környezet:

  • a befektetési banki üzletág adózás előtti nyeresége 268%-kal emelkedett, a kereskedési és részvénypiaci tevékenységek jócskán kompenzálták a tanácsadásban bekövetkező visszaesést,
  • a vagyonkezelésben pedig 18%-os emelkedést mutatott fel a társaság, köszönhetően az ügyféltranzakciók magas számának, emellett a nettó hitelkihelyezés is 10 milliárd dollárral növekedett a banknál. A kezelt vagyon új csúcson, 2754 milliárd dolláron állt a UBS-nél szeptember végén annak ellenére, hogy egy ügyfél 4 milliárd dollárt vont ki (így a nettó vagyonbeáramlás 1,4 milliárd dollárra csökkent).

A UBS eddig 1 milliárd dollárt tett félre osztalékfizetésre, amire a jövő évben kerülhet sor, továbbá 1,5 milliárd dollár tartalékot számolt el potenciális részvény-visszavásárlásra.

ubs

Címlapkép: Shutterstock

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

kovach anton