morgan stanley épület getty stock
Bank

Kirúgtak két sztárbankárt a Morgan Stanleytől, mert WhatsAppot használtak

Portfolio
A Morgan Stanleynél dolgozó két, vezető árupiaci kereskedőnek is az állása bánta, hogy a WhatsAppot használták munkahelyi csevegésre – számol be a hírről a Financial Times. A Wall Street-i vállalatok egyre erőteljesebben lépnek fel az olyan kommunikációs csatornákkal szemben, amelyeket nem tudnak ellenőrizni.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Két sztárbankár állásába került a Morgan Stanleynél, hogy WhatsAppot és egyéb, a bank által nem engedélyezett üzenetváltó platformot használtak a munkahelyükön. Az ügyre rálátó források szerint a bank árupiaci részlegének vezetője és az árupiaci kereskedés vezetője vesztette el állását, miután megállapították a vizsgálatok, hogy a bank által tiltott kommunikációs platformokat használtak.

Az egyik forrás úgy tudja, hogy a két elbocsátott alkalmazott ügyét felülvizsgálták, és a bank nem talált bizonyítékot a szabálysértésre. Ettől függetlenül ezeknek a platformoknak a használata már önmagában ütközik a banki szabályokkal, hiszen csak olyan csatornákat ismernek el hivatalosan munkaügyi kommunikációhoz, amelyek összhangban vannak a felügyeleti elvárásokkal és monitorozni tudják azt.

A Morgan Stanleyt megelőzően a JP Morgannél volt hasonló eset, ott az egyik vezető kötvénypiaci bórkert függesztették fel januárban, amiért ő is WhatsAppot használt. A források szerint a kötvénypiaci bróker azóta elment a banktól.

  Bár a hatóságok nem tiltják egyértelműen a WhatsApp és hasonló platformok használatát, azt előírják, hogy a bankoknak képesnek kell lenniük az alkalmazottaik kommunikációját ellenőrizni és azt tárolni. Így a Wall Street-i bankok igyekeznek kizárólag olyan platformokat engedni, melyek összhangban vannak a hatósági elvárásokkal, ilyen például a Symphony.

Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

kovach anton