hsbc
Bank

Felülteljesítette a várakozásokat a HSBC, ugrik az árfolyam

Portfolio
A héten több nagybank teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését, ma a HSBC jelentett: a brit pénzintézet az elemzői várakozásoknál magasabb profitot tudott realizálni, illetve akár már idén is elkezdődhet az osztalékfizetés, amennyiben sikerül meggyőzniük a szabályozókat. A bank részvényei a gyorsjelentés után emelkedtek, jelenleg 6,4 százalék fölötti a plusz.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A brit bank ma közzétette gyorsjelentését, a lényeges pontok a következők:

  • 3,07 milliárd dolláros adózás előtti eredményről számolt be a HSBC, ami bár 36 százalékos visszaesés az egy évvel korábbi rekord időszakhoz képest, így is sikerült felülteljesíteni az elemzői várakozásokat.
  • Árbevétel soron 11,9 milliárd dollár folyt be a bankhoz, ami szintén a prognózis feletti eredmény, a tavalyi év harmadik negyedévéhez képest ugyanakkor 11 százalékos csökkenést jelent.
  • A várhatóan nem teljesítő hitelek miatt 785 millió dollárral növelték a céltartalékot, ami így az elmúlt 9 hónap során 7,64 milliárd dollárral nőtt. A harmadik negyedév céltartalék-képzése jóval kisebb mértékű volt mint a második negyedévé, korábban ugyanis 4,94 milliárd dollár értékben képeztek tartalékot a banknál.
  • Akár már idén is folytathatja az osztalékfizetést a HSBC, a profitcsökkenés ellenére "mérsékelt" osztalékot terveznek fizetni, ezt azonban előtte jóvá kell hagynia a Bank of Englandnek, miután a brit szabályozó a kereskedelmi hitelezés gördülékenységének biztosítása érdekében felfüggesztette az osztalékfizetést.
  • A UBS a mostani árfolyam alatt, 310 brit fonton állapította meg célárát a HSBC papírjaira vonatkozóan, az amerikai Goldman Sachs azonban 525 brit fontos célárat fogalmazott meg, ez a mostani árfolyamhoz képest 54,4 százalékos felértékelődési potenciált jelent.
  • A mai kereskedés során eddig 6,5 százalékot emelkedett a részvény, idén azonban 42,5 százalékos a mínusz.
hsbc

Címlapkép: Dave Rushen/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
biden kína hidegháború
trader
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
GettyImages-1191984095
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
kovach anton