hsbc
Bank

Felülteljesítette a várakozásokat a HSBC, ugrik az árfolyam

Portfolio
A héten több nagybank teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését, ma a HSBC jelentett: a brit pénzintézet az elemzői várakozásoknál magasabb profitot tudott realizálni, illetve akár már idén is elkezdődhet az osztalékfizetés, amennyiben sikerül meggyőzniük a szabályozókat. A bank részvényei a gyorsjelentés után emelkedtek, jelenleg 6,4 százalék fölötti a plusz.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A brit bank ma közzétette gyorsjelentését, a lényeges pontok a következők:

  • 3,07 milliárd dolláros adózás előtti eredményről számolt be a HSBC, ami bár 36 százalékos visszaesés az egy évvel korábbi rekord időszakhoz képest, így is sikerült felülteljesíteni az elemzői várakozásokat.
  • Árbevétel soron 11,9 milliárd dollár folyt be a bankhoz, ami szintén a prognózis feletti eredmény, a tavalyi év harmadik negyedévéhez képest ugyanakkor 11 százalékos csökkenést jelent.
  • A várhatóan nem teljesítő hitelek miatt 785 millió dollárral növelték a céltartalékot, ami így az elmúlt 9 hónap során 7,64 milliárd dollárral nőtt. A harmadik negyedév céltartalék-képzése jóval kisebb mértékű volt mint a második negyedévé, korábban ugyanis 4,94 milliárd dollár értékben képeztek tartalékot a banknál.
  • Akár már idén is folytathatja az osztalékfizetést a HSBC, a profitcsökkenés ellenére "mérsékelt" osztalékot terveznek fizetni, ezt azonban előtte jóvá kell hagynia a Bank of Englandnek, miután a brit szabályozó a kereskedelmi hitelezés gördülékenységének biztosítása érdekében felfüggesztette az osztalékfizetést.
  • A UBS a mostani árfolyam alatt, 310 brit fonton állapította meg célárát a HSBC papírjaira vonatkozóan, az amerikai Goldman Sachs azonban 525 brit fontos célárat fogalmazott meg, ez a mostani árfolyamhoz képest 54,4 százalékos felértékelődési potenciált jelent.
  • A mai kereskedés során eddig 6,5 százalékot emelkedett a részvény, idén azonban 42,5 százalékos a mínusz.
hsbc

Címlapkép: Dave Rushen/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

munkahely dolgozó vállalat baj