deutsche_bank
Bank

Reménysugarak jelentek meg a legnagyobb német banknál

Portfolio
A piaci várakozásoknál jobb, 309 millió eurós adózás utáni nyereségről számolt be a Deutsche Bank a harmadik negyedévre. A nyereségesség helyreállítását célzó szerkezátalakítás még javában zajlik a banknál, de a menedzsment szerint a munka dandárjával idén év végéig végeznek.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Egy évvel korábban még 832 millió eurós veszteséget mutatott fel a legnagyobb német hitelintézet, ehhez képest és a piaci várakozásokhoz képest is jónak számít a a most jelentett profit.

Ami az egyes üzletágakat illeti:

  • a core banki bevételek egy év alatt 9,0%-kal 6,0 milliárd euróra növekedtek a banknál,
  • a befektetési banki üzletág más befektetési bankokhoz hasonlóan jelentős, 43%-os bevételnövekedést ért el (2,4 milliárd euró lett a bevétele),
  • a vállalati bank bevételei 5%-kal zsugorodtak,
  • a vagyonkezelési üzletágban 4%-os bevétel-emelkedést és 11 milliárd eurós nettó vagyonbeáramlást könyvelhetett el a társaság.

A szerkezetátalakítás azonban összességében megtette a hatását, ami a bank bevételeinek zsugorodását illeti: a nem alapvető üzletágakkal együtt a társaság teljes nettó kamatbevétele például egy év alatt 24%-kal csökkent, nettó díj- és jutalékbevételei pedig összességében stagnáltak.

Bár a működési költségein 10%-ot le tudott faragni a bank, és ez már a 11. negyedév, amikor csökkenti ezt a társaság, valamint jó úton halad a bank a 19,5 milliárd eurós éves költségcél felé, a koronavírus miatt a hitelezési környezet nem a legkedvezőbb: bár a teljes költségszinthez képest szinte elenyésző a mértéke, a nettó hitelezési értékvesztés egy év alatt 56%-kal nőtt a banknál. Az első negyedévi 506 és a második negyedévi 761 millió euró után itt 273 millió eurót számolt most el a társaság.

Christian Sewing vezérigazgató a bank közleménye alapján elégedett a bank általa levezényelt szerkezetátalakítási programjának 5. negyedévével, és kiemelte, hogy még piaci részesedést is sikerült növelniük a fókuszban maradó üzleti területeken, segítve az ügyfeleket a nehéz időkben.

Címlapkép: Shutterstock

trader
GettyImages-1191984095
repulomaszkcovid
oltás
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

kovach anton