A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock
Bank

Csalódást keltő gyorsjelentés érkezett Svájcból

Portfolio
Az elemzői várakozásokat alulmúlva 38%-os profitcsökkenésről számolt be a harmadik negyedévre vonatkozóan a Credit Suisse, pedig a befektetési banki üzletágnak kifejezetten kedvezett ez a három hónap.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A svájci bankcsoport befektetési banki üzletága a versenytársakhoz hasonlóan jól teljesített a június és szeptember vége közötti három hónapban, ám ez a vagyonkezelési üzletágban tapasztalt lassulás negatív eredményhatását nem tudta kompenzálni, ráadásul tavaly ilyenkor egy pozitív egyszeri tétel is felfelé tornázta a nyereséget. Így aztán

546 millió svájci frankos nyereséget ért el a bank, szemben az elemzők által várt 572 millió frankkal.

A bank a közleményében jelezte, hogy támogatják ügyfeleiket a koronavírus időszakában, amelynek a bank üzleti eredményére pozitív hatása is lehet: megnövekedett tranzakciós és kereskedési aktivitással számolnak a következő időszakban.

Thomas Gottstein vezérigazgató júliusban széleskörű költségcsökkentéseket jelentett be a banknál, többek között a globális piaci kereskedési divízió és a tanácsadásra fókuszált befektetési banki és tőkepiaci egység összevonásával.

Az újonnan összevont befektetési banki üzletág adózás előtti eredménye 370 millió frankra emelkedett annak köszönhetően, hogy a kötvényértékesítések és -eladások 5, illetve 10 százalékkal, a tőkepiaci és tanácsadási bevételek pedig 33%-kal nőttek.

A vagyonkezelés azonban rosszabbul teljesített még az elemzők várakozásainál is.

csd
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
bull
boldog kereskedő trader befektető
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat