Előfizetői tartalom

Negyedével eshet idén a magyar lízingpiac

Portfolio
A járványhatás miatt több mint 20 százalékkal 425 milliárd forintra csökkent a finanszírozott összeg a magyarországi lízingpiacon az első három negyedévben. Az agrárgépeknél és építőgépeknél mondható a legkedvezőbbnek a helyzet.  A Magyar Lízingszövetség arra számít, hogy a tavalyi 740 milliárd forintos finanszírozott összeg háromnegyedét sikerül elérni az idén.

Elindult felfelé a harmadik negyedévben a lízingpiac, de az év első kilenc hónapjában a finanszírozott összeg így is csak 425 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 550 milliárddal. Bár ez 23 százalékos csökkenést jelent éves összevetésben, az idei második negyedévet jellemző 28 százalékos visszaeséshez képest kedvezőbb eredmény, ami arra utal, hogy elrugaszkodott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés