Előfizetői tartalom

Forradalmi változások készülődnek a bolti fizetéseknél

Portfolio
Felkészült a magyar fizetésforgalmi piac az erős ügyfélhitelesítés január 1-jei határidejű bevezetésére, a kiskereskedelemben mindenhol kötelezővé tett digitális fizetési lehetőségre azonban várhatóan csak a jövő évben fog a maradék boltok többsége végső megoldást találni. Utóbbi az azonnali fizetésre építő applikációknak és másodlagos fizetési azonosítón alapuló fizetési formáknak kedvezhet. A koronavírus elektronikus fizetésekre gyakorolt hatásairól és a bankszámla-tranzakciók árazásának átalakulásáról is szó volt mai online Banking Technology 2020 konferenciánk délutáni szekciójában.

A szekció nyitóelőadását Nagy Tamás (McKinsey) tartotta a nemrégiben megjelent Global Payments Report c. átfogó tanulmányukról, melynek legfontosabb eredményeit ebben a cikkünkben mutattuk be.  Mit okozott az elektronikus fizetések piacán a koronavírus? Eölyüs Endre (igazgató, Mastercard Europe) szerint kevesebb összes tranzakciót, határozott győztes és vesztes iparágakat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái