Előfizetői tartalom

Kiterítette lapjait a Raiffeisen: lesznek még itt hitelbedőlések

Portfolio
Az elemzői várakozásokat kis mértékben meghaladó, 230 millió eurós konszolidált nyereséget ért el a harmadik negyedévben a Raiffeisen Bank International, ami negyedével kisebb szám az egy évvel korábbinál. A romlást elsősorban az első és a második negyedévinél is magasabb céltartalék-képzés magyarázza, miközben a hitelek bedőlése még a Raiffeisennél sem indult meg. A magyar leánybank 33 millió eurós nyereségnél tart idén, aminek a harmada képződött meg a harmadik negyedévben.

Nem alakultak fényesen a bevételek sem a harmadik negyedévben a bankcsoportnál, ugyanakkor ezt részben a kereskedési eredmény javításával és működési költségek visszafogásával kompenzálni tudták, hiszen a nettó kamatbevételek egy év alatt 11%-kal (96 millió euróval) csökkentek, a nettó kamatmarzs szűkült, a nettó díj- és jutalékbevételek 8%-kal (35 millió euróval)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés