pos-terminál bankkártya mobilfizetés
Bank

A Santander veszi meg a német botrányfintech európai üzletágát

Portfolio
A spanyol Banco Santander veszi meg a Wirecard európai alaptevékenységét végző üzletágát, a vételár 100 millió euró lehet – írja a Financial Times.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Wirecard német központú fizetési szolgáltató június végén kért csődvédelmet, miután egy 1,9 milliárd eurós könyvelési csalás bukott ki a cégnél. A botrány következtében 140 euróról 1 euróra zuhant a fintech részvényeinek árfolyama.

A cég felszámolási folyamata nyáron elindult, a brit üzletágról már augusztusban felröppent a hír, hogy a Railsbank veszi meg. Most egy újabb fontos mérföldkőhöz ért a cég azzal, hogy a spanyol Banco Santander veszi meg a bajba jutott társaság európai core üzletágát. Az ügylet zárultával 500 korábbi wirecard-alkalmazott kerül a bank kötelékébe.

A bank megkapja a Wirecard technológiai platformját, amely a céghez bekötött kereskedők fizetési tranzakcióit kezeli, és a megmaradt európai kártyakibocsátási üzletágat is. A vételár a Financial Times értesülése szerint nagyjából 100 millió euróra tehető.

A címlapkép forrása: Getty Images. 

kórházi ágy egészségügy
kásler miklós
teheran iran
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
kovach anton