citi bankok felhőkarcoló
Bank

Hallani se akar róla Bázel, hogy osztalékot fizessenek a bankok

Portfolio
Nagyon korai még, hogy a bankok győzelmet hirdessenek a koronavírus felett, ezért tartózkodniuk kellene az osztalékfizetéstől – mondta a Financial Timesnak Carolyn Rogers, a Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság főtitkára.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A globális szabályozó testület vezetője szerint a befektetőknek meg kell várniuk, míg a járvány hosszú távú hatásai világosak lesznek, ezért addig sem osztalékkifizetést, sem részvény-visszavásárlást nem lenne szabad végrehajtaniuk a bankoknak.

Rogers szerint a bankok robusztus tőkeellátottsága arra utal, hogy az előző válság óta megtette reformlépések hatékonyak voltak, de még bőven maradt teendő. Ha a végül kiderül, hogy a bankokat érő sokk mégsem lesz olyan nagy, mint gondoljuk, akkor később ki tudják fizetni a tőkéjükből az elhalasztott osztalékokat – érvelt a vezető.

Egyes országok, mint például Svájc és Svédország, már jelezték, hogy jövőre feloldhatják az osztalékfizetési korlátozásokat, az amerikai Fed, az Európai Központi Bank és a Bank of England azonban még nem jelzett ilyet 2021-re vonatkozóan.

A piacon ugyanakkor egyre nagyobb a nyomás a tulajdonosok részéről a bankok felé, hogy fizessenek osztalékot:

Címlapkép: Getty Images

terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
kásler miklós
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
kovach anton