Előfizetői tartalom

Kockázatos hitelek: 90 ezer ügyfél kap levelet hamarosan a bankjától

Portfolio
A következő hónapokban közel 90 ezer, hosszú futamidejű, de változó kamatozású jelzáloghitellel rendelkező ügyfél kap ismét tájékoztató levelet a hitelkamata fixálásának lehetőségéről hitelintézetétől. Érdemes megfontolni a váltást a törlesztési moratóriumban lévőknek is. Nekik ugyan a fizetési stop lejártával a szabályok szerint nem nőhet a törlesztőrészletük a moratórium nélküli összeghez képest, a változó kamatozásból eredő kockázat esetükben is fennáll - hívta fel ismét a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

Az MNB 2019 áprilisban kiadott ajánlása alapján a bankok a következő hónapokban – a tavalyi után immár másodszor – írásos tájékoztatókat küldenek azon lakossági ügyfeleiknek, akiknek 2015. február 1-je (a fair banki szabályozás hatályba lépése) előtt kötött változó kamatozású jelzáloghitel-szerződésük legalább 10 éves hátralévő futamidejű, s rendben fizetik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés