otpcontactcenterpecs
Bank

Elkészült az első fogyasztóbarát személyi hitel

Portfolio
Az MNB kedden pozitív elbírálásban részesítette a OTP Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZH) forgalmazására benyújtott pályázatát. A bank a termék forgalmazását már akár 2021 januárjától megkezdheti. Az MNB várakozásai szerint a közeljövőben több további intézmény nyújthatja be a pályázatát, így 2021 első felében széleskörben elérhetővé válhatnak az MSZH termékek - közölte a jegybank.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Személyi kölcsönt vennél fel? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Ezek a személyi hitelek az MNB várakozásai szerint a verseny erősítését eredményezhetik, támogathatják a megfelelő ügyféltájékoztatást, a hitelezéshez kapcsolódó határidők rövidülését, valamint ösztönözhetik a teljesörű online hitelfelvételi folyamatok széleskörű elterjedését. Ezeket a célokat támogatja, hogy e termékek:

  • legfeljebb 7 éves futamidővel érhetők el;
  • kizárólag futamidő végéig rögzített kamattal vehetők fel;
  • a befogadást követően maximum 3 munkanapon belül folyósításra kerülnek;
  • esetében a kamatfelár 500 ezer forint hitelösszegig nem haladhatja meg a 15 százalékpontot, 500 ezer forint hitelösszeg felett pedig a 10 százalékpontot;
  • folyósítási díja maximuma a hitelösszeg 0,75 százaléka lehet;
  • előtörlesztési díja nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 0,5 százalékát, míg 1 évnél rövidebb hátralévő futamidő esetén az előtörlesztésük díjmentes.

Az MNB várakozásai alapján a minősített személyi hitelek a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekhez (MFL) hasonló népszerűségnek örvendenek majd, ezért várhatóan több további intézménynél lesznek elérhetők jövő év elejétől. A hitelekről való részletesebb tájékozódást és ezek könnyű összehasonlítását a jegybank összehasonlító weboldala is támogatja majd.

Az MSZH minősítés a Minősített Fogyasztóbarát termékcsalád harmadik tagja a lakáshitelek és az otthonbiztosítások piacán bevezetett termékeket követve.

Az MNB a piaci szereplőkkel való intenzív konzultáció eredményeképp a minősítés koncepcióját és a hozzá kapcsolódó pályázati kiírást úgy alakította ki, hogy a fogyasztói igényeket minél inkább kielégítő, a piaci versenyt erősítő és a hitelfelvételhez kapcsolódó digitalizációs folyamatok elterjedését támogató termékek forgalmazása indulhasson meg. Az intézmények az MNB által 2020 nyarán közzétett pályázati feltételek alapján pályázhatnak a minősítés elnyerésére.

A pályázati anyagok benyújtásának lehetősége folyamatosan biztosított az intézmények számára. A beérkező pályázatokat az MNB a minősítési kritériumoknak való megfelelése alapján bírálja el. A minősítést elnyerő intézmények 2021. január 1-től kezdhetik el forgalmazni saját MSZH terméküket. A minősítést elnyert intézményekről a jegybank – a minősítések kiadásával egyidejűleg – honlapján nyújt tájékoztatást.

bull
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat