Előfizetői tartalom

Koronavírus: a Nyugat-Magyarországon élők szenvedik meg a legjobban a bezárkózást

Portfolio
Az Intrum és a GKI Regionális Fizetőképességi Indexe alapján a Nyugat-Dunántúl eddig a járvány és a recesszió legnagyobb kárvallottja, itt romlott leginkább a háztartások pénzügyi helyzete, amin a gazdaság nyári újranyitása sem segített sokat. A Balaton környéki és budapesti lakosok helyzete sokat javult a harmadik negyedévben, a keleti megyéket továbbra is kíméli a válság a többi régióhoz képest.

Az előző időszakhoz hasonlóan az Intrum és a GKI a harmadik negyedévben is elkészítette a lakosság pénzügyi helyzetét mérő regionális fizetőképességi indexet (RIFI). Az IRFI az országos fizetőképességi indexhez (IFI) hasonlóan, számos mutató alapján méri a háztartások pénzügyi helyzetének alakulását, befolyásolja többek között a jövedelmek szintje, a hitelállomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés