deutsche_bank
Bank

Nehezebb lett a gazdagoknak hitelt felvenni a Deutsche Banknál

Portfolio
A Deutsche Bank szigorított a vagyonos ügyfeleknek adott hitelek feltételein a koronavírus elterjedése óta, bár az ügyfelek hitelek iránti kereslete nőtt, a bank igyekszik csökkenteni a kockázatot – írja a Bloomberg.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Deutsche Bank nemzetközi privátbanki üzletágának vezetője a lapnak elmondta, hogy a pénzintézet sokkal konzervatívabb megközelítést alkalmaz az utóbbi hónapokban azon hitelfedezetek kapcsán, amelyek a koronavírus által leginkább érintett szektorokból és iparágakból valók. Példaként emelte ki a légi közlekedést, kereskedelmi ingatlanokat és utazási szektort.

Nem a Deutsche Bank az egyetlen, amely az utóbbi időben igyekezett kisebb kockázatot vállalni a gazdag ügyfelek felé való hitelnyújtásban, hasonlót lépett tavasszal a Credit Suisse is.

Az amerikai Deustche Bank feje is azt mondta múlt héten, hogy bár a kereskedelmi ingatlanokra adott hitelek voltak a bank ottani bevételeinek fő forrásai, most igyekeznek csökkenteni az ehhez a szektorhoz fűződő kockázatokon.

A német nagybank vagyonkezelői üzletágában jelentőseb beindult a hitelállomány növekedése, különösen a második és harmadik negyedévben, az első negyedévet inkább az állományok leépülése jellemezte.

Címlapkép: Shutterstock

orbanviktor
bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

kovach anton