Előfizetői tartalom

Nagyon furcsa és szokatlan, ami az OTP-részvényeknél történik

Az OTP részvényárfolyama mozgékony, hozzá vagyunk szokva, hogy az idő nagy részében markáns kilengések mellett mozog, ami nem is véletlen, hiszen az OTP magyar proxi, a nemzetközi hangulatjavulásokra és -romlásokra is érzékenyen reagál, a külföldi befektetők részben az OTP részvényein keresztül adják vagy veszik Magyarország romló vagy éppen javuló kilátásait (annak ellenére, hogy a bank bankcsoport bevételének és profitjának nagy része már a régiós leányoktól származik). Az elmúlt napokban azonban az OTP grafikonján relatíve ritkán látható esemény rajzolódott ki: a nagy semmi. Gyakorlatilag november közepe óta mozog szűk sávban az árfolyam, ilyenre utoljára szinte napra pontosan két éve volt példa. Megnéztük, mi jöhet a következő napokban.

Beszűkülés

Napok óta egy rendkívül szűk sávban mozog az OTP árfolyama, gyakorlatilag november közepe óta nem mozdult el érdemben a 12 ezer forint körüli szintről.

otpsima

Hogy minek tudható be a beszűkülés?

Egyrészt a fontosabb részvénypiacok felől sem jön impulzus, a Dow Jones október vége és november közepe között meredeken emelkedett, majd azóta új történelmi csúcsa, 30 ezer pont közelében oldalazik,

Miről szól még a cikk?

  • Napok óta nem mozdult el érdemben az OTP árfolyama a 12 ezer forint körüli szintről.
  • 2018-ban is volt egy hasonló időszak, akkor igen hevesen tört ki a beszűkülésből az árfolyam.
  • Most is érdemes alaposan megemelkedő volatilitásra számítani.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés