Előfizetői tartalom

Felhő, AI, hackerek és koronavírus - Alaposan felforgatta a világjárvány a nagyvállalati informatikát

Portfolio
A világjárvány olyan ügyféligényeket hívott életre és olyan folyamatokat hozott létre a pénzügyi intézményeken belül, amelyek szinte elképzelhetetlenek felhő nélkül, a terület rendkívül gyors fejlődésen megy keresztül – véli Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. Becslések szerint 2022-re a kibertámadások gazdasági hatása elérheti a 8 ezer milliárd dollárt, az IT-biztonsági terület egyértelműen fókuszba került a nagyvállalati szektorban. A COVID-járvány hatására pár hónap alatt milliók rendezkednek be otthoni munkára és távtanulásra, és ezt a kibertér bűnözői is pontosan tudják: a pandémia miatti félelmeinket és zaklatottságunkat használják ki a csalók.

A COVID-járvány berobbanásával egyik napról a másikra vonultak home office-ba a vállalatok, az oktatás digitálisra váltott, ez milyen IT-biztonsági problémákat vetett fel? Rendkívül fontos a kiberbiztonság egy olyan időszakban, amikor milliók rendezkednek be otthoni munkára és távtanulásra. Bizalmas információk cserélnek gazdát tömegével emailen és különböző csoportmunka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés