Előfizetői tartalom

Felpörgött a kártyás fizetés, a boltokban már készülnek az új világra

Portfolio
A koronavírus-járvány első hulláma után sok tekintetben visszaálltak a korábbi trendek a pénzforgalomban, azaz a kártyás fizetési forgalom a korábbi években látott ütemben nőtt, a kártyákkal egyre többet fizetünk és kevesebb készpénzt veszünk fel velük, az online kártyás fizetések meglódultak, a POS-terminálok száma pedig tovább emelkedett. Az is kiderült, egyelőre kevesen használták a másodlagos azonosítókat és a fizetési kérelem funkciót az instant rendszerben. A bankok pénzforgalmi bevétele a járvány első két negyedévében ugyanakkor az előző év azonos időszakához képest durván visszaesett, közel 32 milliárd forinttal csökkent.

A koronavírus-járvány első, tavaszi hulláma után a nyári hónapokban többé-kevésbé visszatért az élet a normális kerékvágásba, és ez meglátszott a hazai pénzforgalom statisztikáin is. A bolti bankkártyás fizetési tranzakciók száma az idei harmadik negyedévben 8 százalékkal, az online tranzakciók száma 34 százalékkal emelkedett, érték szerint előbbi 11, utóbbi 31...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés