Előfizetői tartalom

Faképnél hagyják a befektetők a bankokat az elmaradó osztalékok miatt?

Portfolio
Vesztett részvénypiaci vonzerejéből az európai bankszektor a koronavírus-válság és az osztalékfizetések felfüggesztése hatására: átlagosan közel negyedével csökkent 2020-ban a bankok részvényárfolyama. Banki vezetők attól tartanak, az osztalékfizetést korlátozó szabályok miatt egy jövőbeni válság esetén nehezebb lesz tőkét gyűjteniük – írja a Financial Times.

A brit üzleti napilapnak az ünnepek alatt megjelent cikke szerint több mint 100 milliárd eurónyi céltartalékot képeztek az európai bankok tavaly a jövőbeni hitelezési veszteségekre, ami 2,5-szerese az egy évvel korábbinak. Ennél is nagyobb tőzsdei reputációvesztést okozott azonban az, hogy szabályozói nyomásra mintegy 40 milliárd eurónyi osztalék kifizetése maradt el tavaly....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés