Előfizetői tartalom

Bankok, figyelem: új tőke- és osztalékszabályok érkeztek az MNB-től!

Portfolio
Az MNB új vezetői körlevelében tájékoztatta a hitelintézeti szektort a felügyeleti tőkekövetelménnyel és tőkeajánlással kapcsolatos átmeneti intézkedéseiről, illetve az osztalékfizetésre, a részvény-visszavásárlásra, valamint a változó javadalmazás kifizetésére vonatkozó korlátok 2021. szeptember 30-ig való fenntartásáról - közölte pénteken az MNB. Az intézkedések támogatják az intézmények stabil működését a hitelezési kapacitásuk fenntartása mellett - emeli ki a közlemény.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsának 2020. december 28-i, illetve 2021. január 8-i határozataival összhangban a jegybank vezetői körlevélben tájékoztatta a hitelintézeti szektort a koronavírus-helyzet miatti újonnan meghozott átmeneti intézkedéseiről. Eszerint a mindenkor pozitív P2G (tőkeajánlás, capital guidance) értékekkel rendelkező hitelintézetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés