Előfizetői tartalom

Brit pénzügyi szolgáltató ügyfele vagy? Így érint téged a Brexit

Portfolio
A Brexit utáni átmeneti periódus lezárultával ez évtől a pénzügyi szektorok többségénél jelen állás szerint elveszítették határon átnyúló működési engedélyüket az egyesült királyságbeli és gibraltári pénzügyi szervezetek, ám a meglévő szerződések szolgáltatási, kötelezettségi feltételei változatlanok maradnak. Ezek kapcsán megszűnt az MNB fogyasztóvédelmi jogköre is. Bár a változások viszonylag kis számú hazai ügyfelet érintenek, nekik célszerű folyamatosan tájékozódniuk saját pénzügyi szolgáltatójuknál szerződésükről és a szolgáltatási feltételekről. A tavaly karácsonyi Brexit-megállapodás nem terjed ki a pénzügyi szolgáltatásokra, ezt a továbbiakban rendezik majd - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

Tavaly december 31-én véget ért az Egyesült Királyság Európai Unióból (EU) való távozását (Brexit) követő átmeneti időszak. Ez évtől így az Egyesült Királyság (és Gibraltár) – a pénzügyi szolgáltatásokat tekintve is – nem uniós tagállamnak, hanem azon kívüli, ún. harmadik országnak minősül. A változással kapcsolatos fogyasztói tudnivalókra nemrég az uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés