A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
Bank

Nem költenek politikára a nagybankok, amíg nem csillapodnak az indulatok Amerikában

Portfolio
A legnagyobb amerikai bankok sorra függesztik fel politikai adományaikat, miután Trump elnök támogatói a múlt héten megostromolták a Capitoliumot – írja a CNBC.

A JP Morgan felfüggeszti mind a demokrata, mind pedig a republikánus párt számára a politikai adományozást, legalább hat hónapra – jelentette be Steve O’Halloran szóvivő. Ez idő alatt a pénzintézet a politikai adományozási stratégiáját is felül fogja vizsgálni.

„Az ország példátlan egészségügyi, gazdasági és politikai krízisekkel néz szembe. Az üzleti, politikai és közösségi vezetőinknek az irányításra kell most koncentrálnia és arra, hogy segítsenek azoknak, akiknek a leginkább szüksége van a támogatásra. Lesz később elég idő kampányolásra” – nyilatkozták a CNBC-nek.

A Citibank is hasonlóan jár el: a pénzintézet egy belső, vállalati levélben tájékoztatta alkalmazottait arról, hogy felfüggesztik az adományozást 2021 első negyedévében.

„Szeretnénk önöket biztosítani arról, hogy nem fogunk olyan jelölteket támogatni, akik nem tartják tiszteletben a törvényeket. Fel szándékozzuk függeszteni a hozzájárulásunkat a negyedévben, miközben az ország elnöki hatalomátadáson megy keresztül és remélhetőleg az esemény után erősebb és egységesebb lesz” – írták a Citinél.

Más cégek, mint a Marriott International vagy a Blue Cross Blue Shield biztosító csak azoknak a republikánusoknak függesztették fel az adományozást, akik megpróbálták megvétózni Joe Biden beiktatásának jóváhagyását.

paul fox
vakcina_oltas_koronavirus
izrael gazdasagelenkites netanjahu 210124
havazas kiadtak a figyelmeztetest budapest 9 megye
muller cecilia oltasi terv magyarorszag 210124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
világ fintech it informatika