citigroup_shutter
Bank

Új stratégiával száll harcba a gazdag ügyfelekért a Citigroup

Portfolio
Átalakítja a vagyonos ügyfelek pénzét kezelő üzletágát a Citigroup, a tervek szerint a privát és prémium banki ügyfeleket kiszolgáló egységeket vonnák össze – számol be a hírről a The Wall Street Journal.

Jane Fraser, aki hamarosan a Citigroup új vezére lesz, egyik első átalakítási tervének a vagyonos ügyfeleket kiszolgáló üzletágat tűzte ki, mégpedig oly módon, hogy összevonnák a bankon belül a legvagyonosabb ügyfeleket és a kevésbé tehetős ügyfeleket kiszolgáló egységeket.

Eddig a Citigroup privátbanki részlegét (ahova több mint 25 millió dolláros vagyonnal kerülhetett be valaki) a bank intézményi ügyfelekkel foglalkozó csoportja vitte, míg a CitiGold márkát (amely lakossági vagyonrészleget öleli fel és minimum 50 ezer dolláros megtakarítás a belépési küszöb Amerikában), a lakossági bank irányította.

A bank vezetői most egy egységesített, globális vagyonkezelési egységet hoznának létre, amellyel a vagyonos ügyfelek teljes spektrumát lefednék. A cél az lenne, hogy a bank minél hamarabb bevonzza a nagy vagyonnövekedési potenciállal bíró ügyfeleket, akikből később privátbanki ügyfelek válhatnak.

Az, hogy Fraser egyik központi intézkedése éppen a vagyonkezelést öleli fel, nem meglepő, tekintve, hogy korábban a bank privátbanki részlegét vezette. A lap úgy tudja, hogy az ázsiai ügyfelek jelentik a fő célpontot, mivel a régióban a banknak már van lakossági és hitelkártya-üzletága is.

Magyarországot egyébként nem érinti a bank vagyonkezelési üzletágára vonatkozó újítás, ugyanis itthon a Citigroup már csak az intézményi ügyfeleket szolgálja ki, a privátbanki és lakossági divíziót már évekkel ezelőtt értékesítették az Erste Banknak.

Címlapkép: Shutterstock

frankfurt
vakcinaoltas_koronavirus
department of justice
giuseppe conte
Ursula von der Leyen talks to media
boris johnson brexit
philip lane
szennyvíz
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan érhetsz magasabb hozamot, alacsonyabb költségek mellett.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
párnák