bank of america getty stock
Bank

Csalódást okoztak a Bank of America számai

Portfolio
Elmaradt a Bank of America által jelentett 20,1 milliárd dolláros bevétel az elemzők által várt szinttől, de az egy részvényre jutó nyereség felülmúlta az elemzői várakozásokat. Bár a profitszámok kedvezőek, a bank részvényeinek árfolyama a nyitás előtti kereskedésben 1,5%-os mínuszban vannak.

Az elemzők által várt 20,7 milliárd dollár helyett 20,1 milliárdos negyedik negyedéves bevételről jelentett ma a Bank of America, amely az egy évvel ezelőtti számokhoz képest több mint 10%-os visszaesés.

Az EPS-re vonatkozó számok azonban jobbak lettek a vártnál, de az 59 centnyi egy részvényre jutó nyereség több mint 21%-kal marad el a 2019 hasonló időszakában jelentettől.

A bank legutóbbi negyedévre vonatkozó közleményéből még kiderül, hogy:

  • a negyedik negyedéves profit 5,5 milliárd dollárt ért el, ami elmarad az egy évvel korábbi 7 milliárdtól.
  • A nettó kamatbevételek egy év alatt 16%-kal 10,3 milliárd dollárra csökkentek, az alacsonyabb kamatkörnyezetből fakadóan.  A nem kamatjellegű bevételek is csökkentek 4%-kal 9,8 milliárdra, ugyanakkor megjegyzik, hogy a kereskedési és befektetési banki eredmények javultak.
  • A hitelveszteségekre képzett céltartalék 53 millió dollárra csökkent, miután 828 millió dollárnyi tartalékot szabadítottak fel.
  • A nem kamatjellegű kiadások 5%-kal 13,9 milliárd dollárra nőttek egy év alatt, elsősorban a magasabb COVID-19 költségeknek köszönhetően.
  • A banki betétállomány igen jelentős, 23%-os növekedést produkálva 1700 milliárd dollárt ért el.

Brian Moynihan bankvezér az eredmények kapcsán kiemelte, hogy a tavalyi negyedik negyedévben már látszódtak a fellendülés jelei, növekedtek a fogyasztói költések, stabilizálódott a hitelkereslet a lakossági ügyfelek körében, mindezek mellett nőtt a befektetési aktivitás is.

Paul Donofrio pénzügyi vezető a fentiekhez még hozzáfűzte, hogy az idei első negyedévben 4,8 milliárd dollárnyi tőkét juttatnának vissza a részvényeseknek részvény-visszavásárlások és osztalékok formájában.

Úgy tűnik, a kedvező profitszámok nem tudták ellensúlyozni az elmaradó bevételeket, a befektetők csalódtak a számokban. A bank részvényeinek árfolyama a nyitás előtti kereskedésben 1,5%-ot gyengülnek.

bofa

Címlapkép: Getty Images

pf_gettyimages-148194927-20200414
szijjarto peter
koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
bill ackman getty editorial
szerbia

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
szomorúcsalád