Előfizetői tartalom

Bejelentette az MNB, hogyan tarthatják nyilván a bankok a moratóriumos hiteleket

Portfolio
Közzétette a bankok számára a moratóriumban lévő hitelek értékvesztéséről és átstrukturálttá minősítéséről szóló iránymutatását az MNB. A kilenc hónapnál hosszabb ideig a moratóriumban lévő ügyfélhitelek esetében az intézmények egyedileg eltekinthetnek az átstrukturálttá minősítéstől, ha egyértelműen igazolható, hogy az adósnak nincsenek és várhatóan nem is lesznek pénzügyi nehézségei.

Az MNB az IFRS9 hitelkockázati tényezőiről szóló vezetői körlevelének módosításaként tette közzé a törlesztési moratóriumhoz kötődő nemfizetési és átstrukturálási kategóriák alkalmazására – s ezek alapján a hitelintézeti értékvesztésre – vonatkozó részletes iránymutatását. Ez úgy erősíti a bankrendszer stabilitását, hogy nem veszélyezteti annak hitelezési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés