Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank

MTI
Növelte befektetéseit a tagállamokban a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank (NBB): a teljes portfólió elérte az 1077,8 millió eurót, és további 400 millió euró kihelyezése folyamatban volt 2020 végén; a bruttó hitelportfólió egy év alatt 27 százalékkal nőtt, míg az összesített beruházások megközelítették az egymilliárd eurót - közölte a nemzetközi pénzintézet az MTI-vel hétfőn.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a tavalyi év példátlan globális kihívások időszaka volt. A világjárvány kivétel nélkül minden NBB részvényes ország gazdasági növekedésére továbbra is súlyosan kihat, miközben tovább növeli a fejlesztésfinanszírozás szükségességét. Az NBB a külső zavarok ellenére is képes volt hatékonyan fenntartani, sőt erőteljesen javítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés