Előfizetői tartalom

Hibásan tájékoztatott a CIB, 40 millióra büntette az MNB

Portfolio
A jegybank 40 millió forint bírságot szabott ki a CIB Bankra hibás ügyféltájékoztatási és felügyeleti adatszolgáltatási hiányosságok miatt. Az MNB határidők tűzésével felszólította a bankot a jogszabályi kötelezettségei teljesítésére és a jogsértések megszüntetésére. A feltárt hiányosságok nem veszélyeztetik a hitelintézet biztonságos működését - közölte a felügyelet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból indított – több helyszíni ellenőrzést is magában foglaló – korlátozott, nem teljes körű átfogó vizsgálatot végzett a CIB Bank Zrt.-nél (CIB Bank) a 2017. január 1-jétől a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot áttekintve. Az MNB megállapította, hogy a hitelintézet befektetési szolgáltatásai kapcsán 2018-ra vonatkozóan nagyságrendileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés