Előfizetői tartalom

Veszteséggel adja át az UniCreditet a távozó vezérigazgató

Portfolio
A vállalati és befektetési banki üzletágnál végrehajtott 878 millió eurós goodwill-leírás miatt az elemzők által várt 686 millió eurónál nagyobb, 1,18 milliárd eurós veszteséggel zárta 2020 utolsó negyedévét az UniCredit bankcsoport, így 2020 egészében 2,8 milliárd eurós nettó veszteséget könyvelt el, miközben a működési eredmény kedvezőbb lett a vártnál. A most távozó Jean Pierre Mustier helyét Andrea Orcel veszi át áprilisban a vezérigazgatói székben.

A vártnál egy nappal korábban, már szerdán közzétett gyorsjelentés szerint tavaly 5 milliárd eurónyi céltartalékot számolt el a társaság, döntően a gazdasági helyzet koronavírus-járvány okozta drasztikus romlása miatt. Az egyszeri tételek nélkül tisztított, 1,3 milliárd eurós tavalyi nettó eredmény viszont jobb lett tavaly a bank által – a koronavírusra reagálva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés