Előfizetői tartalom

Dübörög a profitgyár és a hitelezés a K&H-nál

Portfolio
A koronavírus ellenére az előző évinél mindössze ötödével kisebb, 42,3 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el 2020-ban a K&H Bank – közölték a társaság online sajtótájékoztatóján. Az egyszeri tételek nélkül 6%-os profitnövekedést értek el a hitelkihelyezések 23%-os, illetve a hitelállomány 18%-os növekedése mellett. Különösen a harmadik-negyedik negyedév volt erős a hitelezésben, év végére pedig a számlaforgalom is magához tért.

Gombás Attila, a bank pénzügyi vezetője az online sajtótájékoztatón elmondta: 42,3 milliárd forintos nettó eredményt érte el a bank tavaly, a koronavírus miatt a menedzsment által becsült várható hitelezési veszteségekre 19,7 milliárd forint céltartalékot képeztek, emellett egy 4,4 milliárdos ún. hitelmódosítási veszteséget számoltak el IFRS szerinti számvitel sajátosságai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés