Előfizetői tartalom

Elmagyarázza a jogász, miért nem kellett visszafizetni az 500 millió dollárt, amit véletlen utalt át egy bank

Portfolio
A Citigroup tavaly véletlenül átutalt közel 900 millió dollárt egy csőd szélén lévő vállalat hitelezőinek, a napokban bírósági ítélet született arról, hogy azok, akik nem akarták visszautalni a pénzt a Citinek, megtarthattak több mint 500 millió dollárt. A CNN-nek egy jogász beszélt arról, hogy miért döntött így a bíró és válaszolt arra a kérdésre is, hogy mi történik akkor, ha véletlenül egy magánszemély kap hasonló mennyiségű pénzt.

Az amerikai Citigroup még tavaly augusztusban utalt át 893 millió dollárt a Revlon nevű kozmetikai vállalat hitelezőinek, eredetileg mindössze 7,8 millió dollárnyi kamattartozást akartak küldeni. Az érintett hedge fundok közül akadt néhány, amely visszautalta a pénzt, miután a Citi közölte, hogy emberi mulasztás történt, de tíz alapkezelő úgy döntött, nem fizetnek vissza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés