Előfizetői tartalom

Felszállt a füst a Takarék Jelzálogbanknál: kiviszik a tőzsdéről?

Lezárult tegnap délután a Takarék Jelzálogbank kisebbségi tulajdonosai számára az MTB kötelező nyilvános vételi ajánlatának elfogadására nyitva álló 30 napos időszak. 2,1 millió darab részvényt adtak el a kisbefektetők, vagyis 5,18 százaléknyi meglévő részvényükből 1,94 százaléknyi részvényre fogadták el az ajánlatot. Mivel az MTB és a vele összehangoltan eljáró személyek tulajdonrésze 90% felett van, ezért három hónapon belül jogi lehetőségük van arra, hogy kiszorítsák a maradék részvényeseket, de hogy élnek-e vele, arról még nincs publikus döntés.

Röviden a háttér Még 2020. december 15-én jelentették be, hogy a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank folyamatban lévő fúzióját irányító Magyar Bankholding Zrt. vált a „régi Takarékbankként” is ismert MTB Zrt. többségi (99,99%-os) tulajdonosává, és ezáltal 86%-ban annak érdekeltsége, a Takarék Jelzálogbank közvetett tulajdonosává (a teljes sztorit itt foglaltuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés