Portfolio signature

Filléres csomaggal köszönt be az új fintech sztár Magyarországra

A ZEN pénzforgalmi szolgáltatásokat kínáló lengyel fintech startup bejelentette hivatalos indulását Magyarországon. A fintech értékajánlata hasonlít a már több milliónyi felhasználót bezsákoló korábbi fintech úttörőkéhez, de egy sor olyan feature-rel is operálnak, amelyeket eddig más szolgáltatóknál nem láttunk. Havi 1-5 euróért komoly, akár 15 százalékos cashbacket adnak, és a kisebb előfizetésben is már több hasznos funkciót kaphatunk, ha szeretünk online vásárolni. Megnéztük a cég hátterét és alapításának körülményeit, előzményeit is.

Zen

Az Zen egy csapásra 31 európai ország piacán jelent meg szolgáltatásaival, Magyarország mellett az összes nagy európai piacra betették a lábukat. A céget még a világjárvány kirobbanása előtt kezdték el fejleszteni, jelenleg 150 alkalmazottal rendelkeznek elsősorban Lengyelországban, Hollandiában és Litvániában. Az alkalmazottakat egy sor pénzügyi és fintech cégtől toborozták, mint a SIA, a Mastercard, az Ayden, az Alior Bank, Deutsche Bank vagy a Citi Bank. Eredetileg már 2020 első félévében el akartak indulni a szolgáltatással élesben, de a COVID-járvány közbeszólt.

A fintech indulását egy nagyszabású – legalább 100 influenszerrel megtámogatott – marketingkampánnyal hirdetik meg a tervek szerint. Az alapító nem árulta el, eddig mennyi pénzt invesztált a cégébe, de egyelőre külső kockázati tőkét még nem vontak be, viszont partnert már szereztek: a Mastercard támogatja a startup terjeszkedését.  

A ZEN pénzforgalmi megoldásokat kínál, az első hónap ingyenes időszaka után előfizetéses alapon, melyek a társaság szerint egy egyszerű, letisztult UX-szel rendelkező mobilalkalmazáson és weboldalon érhetők el. A társaság Litvániában szerzett e-money licencet ehhez, melyet az EU többi országába is passzportálni tudnak.

Magyarországon egy új fintech startup

  • Mit tud a ZEN, amit a többi fintech és bank nem?
  • Árak és csomagok
  • A ZEN születése

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés