Előfizetői tartalom

Megfelezte a koronavírus az Erste nyereségét

Portfolio
A Reuters 151,5 millió eurós elemzői konszenzusától kissé elmaradó, 146,0 millió eurós nettó eredménnyel zárta 2020 utolsó három hónapját az Erste Group úgy, hogy a tavalyi céltartalékok harmadát a negyedik negyedévben képezte meg. A céltartalékok miatt a teljes tavalyi nyereség kevesebb mint fele volt az egy évvel korábbinak. A ma reggel közzétett gyorsjelentés szerint az igazgatóság 0,50 euró részvényenkénti osztalékra tesz javaslatot a közgyűlésen, és részvényenként legfeljebb 1 eurót különít el az esetleges későbbi osztalékra. A magyar operáció 56 millió eurós nyereséget termelt tavaly, ennek felét a negyedik negyedévben.

2020-at összességében stabil, 2,9 milliárd eurós céltartalék előtti működési eredménnyel zárta a bankcsoport, ami csak 1,3%-kal marad el 2019-hez képest, ugyanakkor közel 1,3 milliárd euró kockázati céltartalékot képzett a járvány nyomán várható hitelezési veszteségekre az egy évvel korábbi 3,9 millió euró után, ezért a nettó nyereség 46,7 százalékkal csökkent...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái