Előfizetői tartalom

Itt a magyar mobilbankok rangsora

Portfolio
A bankszektorban 5-6 éve még innovatív feature volt, ma már teljesen alapelvárás, hogy a bankok mobilbanki appal is rendelkezzenek. Megnéztük, melyik appokat hogyan értékelik a felhasználók.

A magyarországi lakossági bankok ma már mind rendelkeznek mobilbanki appal, ezeket rendszeresen frissítik, csiszolják: folyamatosan vezetnek be újabb funkciókat, vezetnek ki feleslegeseket, rendszeresen megvizsgálják UX szempontból az alkalmazásokat, és csinosítgatják, szépítgetik őket. Nem ritka, hogy már agilis csapatok rendszeres releasekkel fejlesztik ezeket.

Néha azonban nagyobb ráncfelvarrásra kerül sor, amikor teljesen átalakítják a mobilbanki appot, alapjaiban változtatják meg a funkciókat, struktúrát és a mögöttes rendszerekhez való kapcsolódást is. Jelenleg még zajlik például az OTP új netbankjának tesztelése, és nemrégiben startolt el az Erste George nevű fejlesztése, illetve a Takarékbank sem túl régen újította meg a mobilbankját.

Amikor a Google Play vagy az App Store értékeléseket nézzük, fontos, hogy egy nagy ráncfelvarrás vagy az app cseréje sokszor a bevezetés körlüi botlások miatt, illetve mert a felhasználóktól "elveszik" a régi jól megszokott felületet, elégedetlen felhasználókat eredményeznek.

Itt a magyar mobilbankok rangsora

  • Folyamatos a fejlesztés
  • Felpezsdült a piac
  • Egyetelen táblázatban az eredmények

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés