Előfizetői tartalom

Megőrül a magyar lakosság az új kamatmentes hitelért: te már felvetted?

Portfolio
Alig telt el másfél év azóta, hogy bevezette a kormány, máris mintegy 120 ezer fiatal házaspár vette igénybe a babaváró hitelt. Minden idők egyik legsikeresebb pénzügyi termékeként az összes lakossági banki tartozás 13,5 százalékát most már ez a kamatmentes hiteltípus teszi ki. Bár a babát várók abszolút kedvencéről van szó, hiszen számukra sokkal jobbak a feltételei a lakáshitelekénél és a személyi kölcsönökénél is, a kutatások szerint kétharmad részben mégsem kiszorító, hanem addicionális hatása volt a terméknek a hitelpiacra. Megnéztük, hogy áll most a babaváró hitel.

Lenyűgöző számok Indulásakor a bankok vezetői sem gondolták volna, hogy másfél év alatt ilyen nagy karriert fut majd be az igazi hungarikumnak tekinthető babaváró hitel: 2019. július 1-jei indulása óta 2021. január 31-éig 1125 milliárd forintnyi babaváró hitelszerződést kötöttek a fiatal házasok a bankoknál. Hungarikum, hiszen szabad felhasználású, jelzálogfedezet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái