Előfizetői tartalom

Hatalmas vállalati vagyonok csapódtak le az MKB Banknál

Portfolio
Az előző évi szint ötödére esett tavaly az MKB Bank adózás utáni nyeresége, a negyedik negyedévet ugyanis 4,9 milliárd forintos veszteséggel, az év egészét pedig így 8,4 milliárdos nyereséggel zárta a pénzintézet. A visszaesés oka azonban más, mint a bankszektor nagy részében: az MKB kevesebb (korrigált) céltartalékot képzett, mint 2019-ben, az eredményromlás ehelyett a működési bevételek (különösen a kamatmarzs) visszaesésével és a működési költségek egyidejű növekedésével magyarázható. Szokatlanul nagy mértékben nőtt tavaly az MKB vállalati betétállománya és mérlegfőösszege.

A tőzsdenyitással egy időben tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését az MKB Bank, amelynek elnök-vezérigazgatójával a Magyar Bankholding új stratégiai terve kapcsán éppen tegnap készítettünk interjút: Kapcsolódó cikkünk 2021. 03. 24. A teljes régiós mezőnyt lefutná a magyar szuperbank (Interjú Barna Zsolttal) A gyorsjelentés szerint az MKB Banknál ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái