Portfolio signature

Nagyot mentek a challenger bankok a koronavírus árnyékában, és idén is szárnyalhatnak

Portfolio
A világjárvány alatt, 2020-ban is tovább száguldottak a csak mobilos challenger bankok, már ami az appjuk letöltési számát illeti. Bár a letöltésszám természetesen nem egyenlő az ügyfélszámmal, ebből azt sejthetjük, hogy az új ügyfelek megszerzésében nagyon is jól teljesítettek a hagyományos bankok kihívói. Igaz, az eddig kapott kockázatitőke-befektetésből juthatott is a terjeszkedésre.
A témáról kiemelt helyen lesz szó június 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

Tavaly többször írtunk arról, hogy a pénzügyi forradalmárok közül többeket is komolyan megviselt a koronavírus-járvány, a Revolut és a Monzo is pénzügyi problémákkal nézett szembe. Ugyanakkor az appjuk letöltési számát tekintve nem nagyon álltak meg, azaz valószínűleg az ügyféltoborozás szépen haladt tovább a korábban megszokott úton.

A nagy ügyfélbázisú challenger bankok tavaly év végén már 35,6 millió alkalmazás-letöltést számláltak, idén pedig becslések szerint akár 42,4 millióra is emelkedhet ez a szám

– számolt be a Trading Platforms UK. A becslésük szerint idén tehát 18,86 százalékkal emelkedhet a csak mobilos challenger bankok letöltésszáma.

Kitartott a növekedés

  • Pénzügyi gondok a koronavírus-válság alatt
  • Szépen emelkedtek a letöltésszámok
  • Befektetésből finanszírozott növekedés
  • Az igazság pillanata

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések