capitolium usa
Bank

Meghosszabbítják a kilakoltatási moratóriumot Amerikában a koronavírus miatt

MTI
Június 30-ig meghosszabbította az érvényben lévő kilakoltatási moratóriumot az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) - jelentette be hétfői közleményében Rochelle Walensky, az állami szerv igazgatója.

A CDC vezetője szerint a közegészségügyi válsághelyzet okozta gazdasági visszaesés miatt amerikai emberek milliói kerültek nehéz helyzetbe, mert nem tudják fizetni a bérleti díjakat. "Kulcsfontosságú lépés a COVID-19 terjedésének megállításában, hogy az otthonaikban tudjuk tartani az embereket, távol a túlzsúfolt gyűjtőhelyektől, mint amilyenek például a hajléktalanszállók" - fogalmazott Walensky.

A rendeletet eredetileg szeptemberben adta ki az atlantai székhelyű ügynökség, Donald Trump volt amerikai elnök adminisztrációja idején. Január 29-én pedig - miután Joe Biden elnök hivatalba lépett - egyszer már meghosszabbították március végéig. Az amerikai törvényhozás ebben a hónapban 21,5 milliárd dolláros sürgősségi bérleti támogatást hagyott jóvá. Ezt megelőzően, decemberben 25 milliárd dollárt szavaztak meg ugyanerre a célra.

A Fehér Ház adatai szerint januárban minden ötödik amerikai bérlő elmaradt a bérleti díjak befizetésével. A CDC pedig arról számolt be, hogy több mint 4 millió amerikai felnőtt tart a kilakoltatás közvetlen kockázatától. A rendelet azokra az egyedülálló bérlőkre vonatkozik, akiknek az éves jövedelme nem haladja meg a 99 000 dollárt. Házaspárok esetén pedig azok vehetik igénybe a segítséget, akiknek a közös éves jövedelme nem több mint 198 000 dollár.

A CDC adatai szerint vasárnapig csaknem 143,5 millió koronavírus elleni vakcinát adtak be az Egyesült Államokban, amely a jelenleg rendelkezésre álló mennyiség körülbelül 79 százaléka. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt körülbelül 3,3 millióval nőtt a beadott oltások száma, amely az elmúlt hét napi átlagát 2,7 millió adagra növelte. A hivatalos statisztika szerint a lakosság körülbelül 28,2 százaléka - azaz 94 millió ember - kapott legalább egy adag oltást, és az amerikaiak 15,5 százalékának - azaz körülbelül 52 millió embernek - a teljes dózist beadták.

Címlapkép: Getty Images

eiffel torony franciaország
amerikai kongresszus capitolium sötétség
mercedes-benz eqb nyitó
dollar penz bankjegy 100
szlávik koronavírus oltás vakcina
iskolabezárás iskola suli iskolazárás koronavírus

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző
Online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
novák katalin facebook