bankholding
Bank

Már 16 milliárd forint gyorskölcsönt igényeltek a kkv-k a Magyar Bankholdingnál

Portfolio
Eddig több mint 1800 vállalkozás igényelte a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt a Magyar Bankholding tagbankjaiban, összesen több mint tizenhatmilliárd forint értékben. A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank MFB Pontjain továbbra is számottevő érdeklődés mutatkozik a hitel iránt, amelyet a válság során nehéz helyzetbe került vállalkozások vehetnek fel működésük újraindítására - derül ki a Magyar Bankholding közleményéből.

A program március 8-ai indulása óta több mint négyezer vállalkozás érdeklődött a Magyar Bankholding tagbankjainál a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönről. Az összes igény közel kétharmadát a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank fogadta be: az MFB Pontokon eddig megigényelt 25 milliárd forintból 16 milliárd forintot a Magyar Bankholding tagbankjai biztosítják 1800-nál is több vállalkozás részére. Tízből kilenc érdeklődő jogosult a kamatmentes kölcsönre, a vállalkozások pedig átlagosan 8,8 millió forint kölcsönt vennének fel. A legtöbb igénylést Budapesten, valamint Pest, Zala és Somogy megyében adták be, míg az észak-magyarországi régióban a legkevesebbet.

A Magyar Bankholding várakozásai szerint több ezer cég összesen több tízmilliárd forint értékben igényelheti a gyorskölcsönt a három hitelintézet 474 MFB Pontján.

„Arra számítunk, hogy a korlátozások fokozatos feloldásával megnő az igénylések száma, ennek első jeleit már most látjuk. A Magyar Bankholding prognózisa szerint a program jelenlegi 100 milliárdos kerete nyárra kimerülhet” – mondta Vida József, a Magyar Bankholding vezérigazgatója.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tájékoztatása alapján, a beérkezett vállalkozói igények alapján mától fogva azok a 2019-ben alapított vállalkozások is igényelhetik a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt, amelyek az alapítás évében pozitív üzemi eredményt értek el. Fontos változás továbbá, hogy a 2021. március 8. előtti időszakban történt, 50%-os, vagy azt meghaladó mértékű tulajdonosváltás már nem kizáró ok a hitel felvételénél, az ilyen jellegű tranzakciók csak ezen dátumot követően nem engedélyezettek a hitelfelvétel szempontjából.

Az egy és tízmillió forint közötti kamatmentes kölcsönt a koronavírus-járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatokban működő mikro-, kis- és középvállalkozások mellett mostantól a non-profit kft.-k is felvehetik. A hitelre több mint ötven tevékenységi kör jogosult, a vendéglátástól és a szálláshely-szolgáltatástól kezdve a nem alapvető cikkeket árusító kereskedőkön át az előadóművészekig és a szórakoztatóiparig. Fontos tudni, hogy a hiteligényt csak a vállalkozás főtevékenysége után lehet benyújtani, továbbá a felvett összeg nem haladhatja meg a vállalkozás 2019-es árbevételét.

A kölcsön bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve a nyitáshoz szükséges készletek finanszírozására fordítható. A hitelt legfeljebb tízéves futamidővel és hároméves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően százszázalékos előleg folyósításával. A költségekkel a folyósítást követő másfél éven belül kell elszámolni - áll a közleményben.

izrael
szerbia
utazás koronavírus
irán elnökválasztás 2

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
varga mihály