A lízingpiacot is megtolhatja Orbánék csomagja: a vártnál nagyobb lehet a boom
Bank

Új elnök a Magyar Lízingszövetség élén

Portfolio
A két évtizedes lízingpiaci tapasztalattal rendelkező Zs. Nagy István, a Merkantil-csoport kockázatkezelési igazgatója lesz a Magyar Lízingszövetség elnöke – közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet eddigi vezetője, Nyikos Katalin továbbra is elnökségi tag marad.

Alelnöknek Thomka Ferencet, az RCI vezérigazgatóját választotta a közgyűlés. A közgazdász végzettségű Zs. Nagy István húsz éve dolgozik a lízingszakmában, tizenöt éve pedig különböző vezetői pozíciókat tölt be és négy éve tagja a Magyar Lízingszövetség elnökségének.

Az új elnök szerint folytatni kell az eddigi munkát, az egyik legfontosabb cél rövid távon, hogy a magyar lízingpiacra visszatérjen a koronavírus-járvány miatti megtorpanás előtti tartós, lendületes bővülés útjára. Hozzátette: sok energiát kell fektetni a szövetség működésébe, „ez olyan, mint a sport: Minél több edzést, energiát teszünk bele, annál nagyobb eredményeket érhetünk el.”

Zs. Nagy István szerint a Magyar Lízingszövetségnek és a lízingpiacnak lépést kell tartania a fenntarthatósági és digitálizációs trendekkel.

Emellett szorosabb kapcsolatot kell kialakítania más szövetségekkel, miközben a lízingről szóló kommunikációban a szövetségnek szakértőként kell szerepelnie és edukatív programokban kell részt vennie, ezzel is segítve azt, hogy a magyar gazdaság szereplői – különösen a mikro-, kis- középvállalkozások – közül még többen ismerhessék meg ezt a rugalmas, költséghatékony eszközfinanszírozási formát. Ehhez az új elnök szerint szükség van szakmai fórumokra, valamint bevált külföldi lízingpiaci gyakorlatok magyar piacon történő bevezetésére is.

Címlapkép: Shutterstock

frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
ubs_shutterstock-20170323