Előfizetői tartalom

Megjelent az MNB zöld ajánlása, nagy változásokra készülhetnek a bankok

Portfolio
A hazai bankok még nincsenek felkészülve a fenntarthatósági kockázatok kezelésére, az MNB ma közzétett zöld ajánlása azonban segít nekik, hogy felkészüljenek a zöld területen várható új nemzetközi és hazai szabályozási változásokra – mondta az MNB mai online konferenciáján Kandrács Csaba alelnök. A bankok vezetőinek kellő ismerettel és felelősséggel kell rendelkezniük a zöld kockázatok területén, és a vállalatirányítás átalakítása mellett külön, a vezető testület alá rendelt szervezeti funkcióval kell rendelkezniük a bankoknak. A kockázatokat többek között érzékenység- és forgatókönyvelemzés, illetve stressztesztelés elvégzésén keresztül kell értékelniük.

Banki felsővezetők is beszélgettek a témáról az előadást követően: Kapcsolódó cikkünk 2021. 04. 21. Elárulták a magyar bankok felsővezetői, milyen lépésekkel szállnak szembe a klímaváltozással Kandrács Csaba (képünkön) elmondta: a jegybank célrendszere és mandátuma a környezeti fenntarthatóság támogatásával bővülhet, miután az Országgyűlés elé került...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái